Qatarese WK-directeur reageert op overleden arbeidsmigrant: "Dood hoort bij het leven"

Nasser Al Khater, de directeur van het WK in Qatar, heeft voor ophef gezorgd na zijn bizarre reactie op het overlijden van een Filipijnse arbeidsmigrant. Hij kwam om het leven tijdens werkzaamheden, maar volgens Al Khater hoort de dood bij het leven.

Volgens het Engelse The Athletic kwam de man om het leven tijdens het uitvoeren van reparaties. De Qatarese autoriteiten buigen zich over het voorval en gaan een onderzoek starten, de FIFA liet weten het overlijden van de man te betreuren. Tijdens een interview werd Al Khater geconfronteerd met het droevige nieuws, maar de directeur snapte niet waarom hij die vraag kreeg.

"We zitten midden in een succesvol WK en dit is waar je nu over wil praten?", antwoordde Al Khater donderdag in gesprek met de BBC geïrriteerd. "Ik bedoel: de dood hoort bij het leven, of je nu aan het werk bent of slaapt. Natuurlijk, er is een werknemer overleden en we brengen onze condoleances over naar zijn familie, maar ik vind het vreemd dat je hier de focus op legt met je eerste vraag. Dit onderwerp heeft voor veel negativiteit gezorgd rond het WK."

Daarmee was de kous echter nog niet af voor Al Khater, want hij vervolgde zijn betoog. "Alles dat is gezegd en geschreven over de dood van gastarbeiders, klopt totaal niet. Ik denk eerlijk gezegd dat journalisten bij zichzelf te rade moeten waarom ze zo lang door blijven zagen over dit onderwerp." Volgens hem kloppen de feiten niet en dat is de reden dat hij niet begrijpt waarom journalisten door blijven gaan over dit onderwerp.