Frenkie de Jong over Manchester United-geruchten: 'Die link is logisch'

Frenkie de Jong zou een van de versterkingen moeten worden van Erik ten Hag bij Manchester United. De middenvelder heeft bij het Nederlands Elftal voor het eerste gereageerd op de geruchten over een vertrek bij FC Barcelona.

Zo valt er bij het AD te lezen dat De Jong de tijd voorbij is dat hij onbesuisd was rond vragen over andere clubs. “Die tijd is geweest. Of ik gebeld ben? Ik kan daar niets over zeggen. Maar het liefst blijf ik gewoon bij Barcelona.” De middenvelder geeft aan de geruchten zelf ook mee te krijgen, maar niets te hebben gehoord vanuit de clubleiding van Barça. “Dus ik neem aan dat er niets concreet is. Of dat er al een akkoord zou zijn bereikt. Dan heeft het ook niet zoveel zin om me daar druk om te maken.”

De geruchten over een transfer naar Manchester United verbazen De Jong niet, die zelf ook de link snapt met Ten Hag. “,Maar dat is het ook wel: de link is logisch. Die mag iedereen leggen.” Of de Oranje-international al contact heeft gehad met Ten Hag? Daar kan hij niks over zeggen. “Dat zou ik ook niet doen als het om andere clubs of trainers gaat.”

De Jong maakte in 2019 de overstap van Ajax naar FC Barcelona. In Amsterdam maakte de middenvelder 59 keer zijn opwachting onder Ten Hag. De teller als speler van FC Barcelona staat al op 139 wedstrijden.