'Ten Hag wil oud-Ajacieden naar United halen'

Erik ten Hag heeft zijn eerste transfers als trainer van Manchester United op het oog. Volgens journalist Gerard Romero wil de 52-jarige Tukker Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong naar Old Trafford halen. Woensdagavond kwam al het nieuws naar buiten over De Jong, maar nu is ook bekend dat De Ligt op het verlanglijstje van Ten Hag staat.

Woensdagavond, tijdens het kampioensfeest van Ajax, bracht Romero het nieuws naar buiten dat De Jong mag vertrekken bij FC Barcelona. Hoewel Xavi zijn middenvelder niet kwijt wil, zal de Catalaanse club een mooi bod moeten accepteren wegens financiële problemen. De Nederlandse middenvelder zou tussen de 70 á 80 miljoen moeten kosten. Volgens de Spaanse journalist is de transfer al 95% rond en is de kans erg groot dat De Jong en Ten Hag komend seizoen weer samen gaan werken.

Op donderdagmiddag kwam Romero met het nieuws dat ook De Ligt op het lijstje van Ten Hag staat. De 22-jarige verdediger vertrok dezelfde zomer als De Jong bij Ajax en is bezig met zijn derde seizoen bij de Italiaanse hoofdmacht Juventus. Hoe concreet de interesse in De Ligt is, is nog niet zeker.

Beide spelers willen echter wel graag in de Champions League spelen, iets wat United volgend seizoen niet gaat doen. The Red Devils moeten zelfs nog hun best gaan doen om Europa League te halen. Momenteel staat de Engelse club zesde met een voorsprong van drie punten op West Ham United, die wel een wedstrijd minder hebben gespeeld. Met nog twee wedstrijden te gaan voor West Ham en één voor United wordt het nog heel spannend in welke Europese competitie de club uit Manchester volgend jaar speelt.