Schmidt klaar met vragen over Ihattaren: 'Geen ruimte voor andere zaken'

Ajax zou serieus werk maken van de komst van Mohamed Ihattaren. De jonge aanvaller vertrok afgelopen zomer nog via de achterdeur bij PSV naar Juventus, waar hij direct werd verhuurd aan Sampdoria. Ihattaren kwam geen enkele minuut in actie in Italië en verdween van de radar. Waar Ihattaren eerder bij PSV nog vaak uitblonk, was dat onder Roger Schmidt wel anders. De Duitse oefenmeester heeft geen zin om in te gaan op de geruchten over Ihattaren,

Tijdens het persmoment voorafgaande van de topper tegen Ajax kreeg Schmidt van de NOS de vraag wat hij dacht toen hij de geruchten over Ihattaren hoorde. Zijn antwoord was luid en duidelijk: "Niets. Ik heb zoveel werk te doen en moet mij focussen op zondag. En geloof mij, als je als coach van PSV drie wedstrijden in de week hebt, dan moet je voor je team werken en de aandacht op je spelers leggen. Er is geen ruimte voor andere zaken."

Schmidt had zichtbaar geen zin om dieper in te gaan op de vermeende overstap van Ihattaren naar Ajax. "Ik denk dat ik al vaak genoeg antwoord heb gegeven op vragen over dit onderwerp. Hij is geen speler van ons meer, laten we alsjeblieft over mijn spelers praten."

PSV-Ajax

In speelronde twintig staat koploper PSV en regerend landskampioen Ajax lijnrecht tegenover elkaar. Bij winst kan er een slag geslagen worden, want tet verschil tussen de twee topploegen bedraagt slecht één punt.