Voorbeschouwing Willem II-PSV: vermoedelijke opstellingen, vorm en verwachtingen

In Tilburg maakt men zich op voor het tweede spannende affiche in een paar dagen tijd. Na de 1-2 zege in de derby op RKC, maken de Tricolores zich nu klaar voor PSV, dat met nipt 1-2 won bij Go Ahead Eagles. De Brabantse derby brengt altijd wat meer lading met zich mee dan in een gewone wedstrijd. En de Tilburgers hebben mazzel, want de 1,5 meter regel gaat eraf, dus volle bak in het Koning Willem II Stadion.

Vorm

De nederlaag tegen Feyenoord (0-4) lijkt nog even door te dreunen in Eindhoven. Tegen Go Ahead was het weer niet sprankelend wat PSV op de mat legde, ondanks de 1-2 overwinning. De wissels van oefenmeester Roger Schmidt waren deze keer wat meer te begrijpen ten opzichte van afgelopen zondag. In de Eredivisie staan de Eindhovenaren op de tweede plaats.

PSV won maar net van Go Ahead Eagles (tekst gaat verder onder video)

Willem II gaat met een ander gevoel richting de wedstrijd van zaterdagmiddag. De club uit Tilburg steekt in goede vorm onder nieuwe trainer Fred Grim, dat met Willem II op de derde plaats staat. Grim laat de Tilburgers sprankelend voetbal spelen zoals hij dat ook deed bij RKC. Vorig seizoen ontliep Willem II de play-offs van degradatie in de laatste wedstrijd pas, nu staan ze er een stuk beter voor.

Verwachtingen

PSV zal weer het goede spel van het begin van het seizoen terug willen zien. Daarnast kan de ploeg van Roger Schmidt absoluut geen misstap meer veroorloven om in het spoor van Ajax te blijven. Daarnaast zou een nederlaag of een gelijkspel natuurlijk veel stof doen opwaaien over de positie van de huidige PSV-trainer. Willem II staan al een stuk hoger op de ranglijst dan verwacht en heeft dus niks te verliezen in de Brabantse derby.

Vermoedelijke opstellingen

Verwacht wordt dat er in de opstelling van Willem II geen grote verrassingen zitten. De opstelling van PSV is altijd een verrassing. Noni Madueke en Mario Götze lijken de wedstrijd niet te gaan halen I.V.M spierblessures, Ibrahim Sangaré wordt wel terugverwacht in de basis elf. De Ivoriaan kampte ook met een spierblessure die hij opliep in de interlandperiode.