"Georginio Wijnaldum bezig aan zijn laatste seizoen bij Liverpool"

Oranje-international Georginio Wijnaldum gaat volgens Engelse media vertrekken bij Liverpool. De topclub wil naar verluidt een 'Mesut Özil-blunder' zien te voorkomen.

The Reds zouden niet willen voldoen aan de contracteisen van de middenvelder, aldus The Liverpool Echo. Mesut Özil en Arsenal hadden een paar jaar geleden hetzelfde probleem. De club uit Londen ging in 2018 heel ver mee in de eisen rondom het contract van de spelmaker. In de hoop dat hij zou blijven. Echter raakte de Duitser zijn plek in de selectie kwijt en zat de club opgescheept met zijn salaris van naar verluidt 400.000 euro per week.

Te hoge eisen

Met dat nog in het achterhoofd, zitten de onderhandelingen tussen Liverpool en Wijnaldum nu op een dood spoor. De middenvelder zou te weinig waardering voelen van de club en zou bovendien een verhoging willen zien van zijn huidige salaris van 100.000 euro per week. Daar komt bij dat de dertigjarige speler een contract zou willen voor maar liefst vier jaar. Gezien zijn leeftijd heeft club moeite met deze eisen.

Mochten beide partijen geen compromis willen sluiten, dan lijkt een vertrek van Wijnaldum onhoudbaar.