Simons niet in element tijdens eerste minuten in Eindhoven: 'Ben een speler die de bal nodig heeft'

Xavi Simons kwam zaterdagavond voor het eerst in actie in het Philips Stadion. PSV werkte na de fandag een oefenwedstrijd af tegen Villarreal, Simons stond aan de start. De van Paris Saint-Germain overgekomen middenvelder was belangrijk met een assist.

Op aangeven van de voormalig speler van FC Barcelona kon Luuk de Jong, die eveneens in Camp Nou uitkwam, tekenen voor de eerste goal sinds zijn terugkeer. 'Toen ik de bal raakte, wist ik dat Luuk bij de eerste paal was. Ik hoorde het ook wel, hij schreeuwde hard', vertelt Simons voor de camera van ESPN.

Toen het net na de aanraking van De Jong bolde, kwam er wat los bij Simons. 'We hadden de bal niet en ik ben een speler die de bal nodig heeft. Dat was het moment dat ik dacht: pff, we hebben gescoord, nu gewoon rustig met de bal', besluit de pas 19-jarige middenvelder.

Simons wist de Nederlandse voetbalfan een aantal weken terug flink te verrassen. Terwijl zowel de supporters als de media ervan uitgingen dat PSV het talent ging huren van PSG, werd bij de presentatie duidelijk dat 'Xavi' definitief overgenomen werd en tot 2027 vastligt in Eindhoven. 

Ook interessant