Tagliafico blikt terug op CL-avontuur: "Ik ben heel trots op wat we gepresteerd hebben"

Iedereen herinnert zich nog wel het Champions League-sprookje van Ajax vorig seizoen. Ook Nicolas Tagliafico weet het nog dondersgoed, vooral hoe de droom van Ajax in de laatste seconden van de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur in duigen viel. De Argentijn blikt met Ajax TV terug op het CL-avontuur van vorig jaar.

Tagliafico droomt van een nieuw lang Champions League-avontuur met Ajax, zeker nu de club uit Amsterdam weer heel dichtbij de achtste finale is. De Linksback is ongelofelijk trots op de prestatie van vorig jaar, maar voelt ook nog steeds de pijn van het dramatische einde in de halve finale tegen Tottenham Hotspur.

"Als iemand ons had verteld dat Ajax de halve finale zou bereiken, denk ik niet dat iemand dat serieus had genomen. Wat we toen gepresteerd hebben, daar ben ik tot op de dag van vandaag heel trots op", vertelt Tagliafico voor de camera van Ajax TV.

"Dat we een stap verwijderd waren van de finale, is iets ongelofelijks en tegelijkertijd ook iets verschrikkelijks. We stonden op het punt om… of eigenlijk hebben we gewoon geschiedenis geschreven. Maar we hadden het ondenkbare kunnen doen."

Dit Ajax kan overwinteren

Ajax is woensdag bij winst op Lille OSC zo goed als zeker van overwintering. "Ik denk dat dit team er klaar voor is om zich te kwalificeren voor de volgende ronde", vertelt de Argentijnse back. "Daarna zullen we wel zien wat er gebeurt. We hebben veel zin om Europa te laten zien dat Ajax nog steeds sterk is, en dat we het in ons hebben om hetzelfde voetbal op de mat te leggen. En de hele wereld tonen dat we een sterk team zijn."