Update: AZ geeft Midtsjo toestemming om transfer naar Galatasaray af te ronden

Update: AZ heeft via de officiele sociale mediakanalen de spoedige transfer van Fredrik Midtsjø naar Galatasaray wereldkundig gemaakt. De Noor krijgt toestemming van zijn club om naar Turkije af te reizen.

De transfer van Fredrik Midtsjø naar Galatasaray lijkt zo goed als rond. De transfer zou al in kannen en kruiken zijn, maar AZ wilde de middenvelder nog niet laten gaan. De Alkmaarders zouden zelf eerst een vervanger willen binnenhalen. Iets wat lijkt te zijn gelukt.

Zo weet het doorgaans betrouwbare AZAlerts te melden dat de deal tussen AZ en Galatasaray definitief rond is. Midtsjø zal spoedig naar Istanbul afreizen, waarna zijn presentatie na de medische keuring volgt. Eerder liet het medium al weten dat de zaakwaarnemer van Midtsjø aangaf dat de transfer zo goed als rond was, maar dat AZ eerst een opvolger wilde binnenhalen. Met de transfer van Midtsjø naar Galatasaray zou 3,5 miljoen euro, plus een half miljoen aan bonussen zijn bemoeid.

Midtsjø maakte in de zomer van 2017 de overstap van Rosenborg naar AZ. In vijf jaar tijd speelde Midtsjø maar liefst 195 wedstrijden voor de Alkmaarse club. De Noor was goed voor 31 assists en zeven doelpunten. Wie de vervanger van Midtsjø gaat worden is nog afwachten. Al enige tijd klinkt de naam van Ezequiel Bullaude bij AZ. De Argentijn zou zelf graag de overstap naar AZ maken, maar lijkt telkens door zijn club Godoy Cruz tegen worden gewerkt. Of de transfer van Bullaude na het vertrek van Midtsjø in een stroomversnelling gaat komen, is nog maar de vraag.