Van Nistelrooij prijst tweetal: "Iedereen heeft het over Cody, maar..."

Ruud van Nistelrooij kijkt met een goed gevoel vooruit op de tweede seizoenshelft. De oefenmeester van PSV is bovendien trots op de WK-gangers.

PSV staat slechts drie punten achter op koploper Feyenoord en strijdt nog mee om de KNVB Beker en de Europa League. "Alles bij elkaar - de plek waar we nu staan - en de campagne in Europa, daar willen we heel graag op voortborduren", stelt Van Nistelrooij bij PSV TV.

"Je weet dat je als PSV'er meespeelt om het kampioenschap, voor de beker en je probeert in de Europa League zo ver mogelijk te komen", voegt de 46-jarige trainer eraan toe. "Dat zijn enorm grote doelen en moeilijke doelen. Maar je moet er alles voor doen en laten".

Van Nistelrooij is 'heel erg trots' op de Oranje-internationals van PSV. "Trots op verschillende manieren. Iedereen heeft het over Cody, en terecht. Maar ook Xavi, die weinig wedstrijden in het betaald voetbal achter zijn naam heeft staan, die een ontzettend goede ontwikkeling doormaakt en vervolgens ook zijn debuut op een WK maakt. Dat was ook een geweldig moment. Luuk bewees tegen Argentinië dat als de nood aan de man is, hij er staat".

Ook interessant