Moet AS Roma vrezen voor een monsterscore? "Op een slechte dag wint Ajax met 5-0"

Het is onrustig bij AS Roma. Verschillende spelers zouden niet blij zijn met de werkwijze van trainer Paulo Fonseca. Echter wordt dat vlak voor de ontmoeting met Ajax ontkracht door de spelers. Verschillende Italiaanse media lieten eerder al weten dat winst op Ajax de enige kans is voor Fonseca om zijn baan te redden.

Roberto Maida, journalist van Corriere dello Sport, vertelt dat er wel degelijk onrust is bij Roma. "Hij is veel bekritiseerd door de media, en ook door het bestuur", doelt Maida op Fonseca in gesprek met NU.nl. "Aan het einde van het vorige seizoen wilde het bestuur al een nieuwe trainer, maar die hebben ze toen niet kunnen vinden. Dit seizoen zijn er al veel geruchten geweest dat Fonseca ontslagen zou worden".

De onrust kan voordelig uitpakken voor Ajax, maar Maida is van mening dat de clash met de Amsterdammers weleens op het juiste moment kan komen. "Ajax is de perfecte tegenstander voor Roma, dat op zijn best is als de tegenstander aanvallend speelt. Dan kunnen ze hun wapens gebruiken en de ruimtes benutten. Ze zijn het gewend om tegen een team te spelen dat aanvalt".

TEKST GAAT VERDER ONDER DE AFBEELDING

'Fiftyfifty'

Maida gaat ervan uit dat het donderdag een spannende wedstrijd wordt. "Roma heeft nog nooit van Ajax gewonnen. Ze willen daar graag verandering in brengen. Ik denk dat het fiftyfifty is. Roma heeft de kwaliteiten om Ajax te verslaan, maar heeft een zeer wisselvallige ploeg. Als Roma een slechte dag heeft, kan Ajax ook zomaar met 5-0 winnen", aldus de Italiaanse journalist.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Ajax-AS Roma’

Zure avond voor Ajax: 1-2 onderuit tegen AS Roma

Alleen ballenjongen Ajax doet AS Roma pijn (VIDEO)

VIDEO GOAL: Ajax komt via corner achter tegen AS Roma (1-2)

VIDEO GOAL: AS Roma komt door blunder Scherpen naast Ajax (1-1), Twitter gaat los

SOCIAL MEDIA: Zwakke plek Ajax zichtbaar: 'Komt nog geen lantaarnpaal voorbij'

VIDEO GOAL: Klaassen opent de score voor Ajax tegen AS Roma

Social Media: Ajax-fans wijzen uitblinker aan: 'Scherpen brengen geluk'

Om deze reden speelt Ajax niet in het thuisshirt tegen AS Roma

Mooie beelden: Ajax-fans begeleiden massaal de spelersbus naar de ArenA

Overmars: 'Stekelenburg blijft langer bij Ajax'

Opstelling Ajax tegen AS Roma bekend: toch Scherpen onder de lat