Next Generation 2022: drie Nederlanders behoren tot 60 beste voetbaltalenten

Het Engelse medium The Guardian heeft haar Next Generation-lijst voor 2022 gepubliceerd en daar plek ingeruimd voor drie Nederlandse talent, waarvan twee actief op eigen bodem. Het betreft Mike Kleijn van Feyenoord, Gabriel Misehouy van Ajax en Julian Rijkhoff van Borussia Dortmund. In de 2020-editie stond Xavi Simons en in 2019 behoorden Ryan Gravenberch en Mohamed Ihattaren tot de grootste talenten. 

Mike Kleijn begon als jeugdspeler bij Baronie en stapte op zesjarige leeftijd over naar de voetbalacademie van Feyenoord. Hij heeft een contract tot medio 2024 bij de club. In Rotterdam groeide hij uit tot jeugdinternational en haalde hij onder meer de finale het EK met Oranje onder 17. Dit deed hij samen met Gabriel Misehouy, die momenteel zijn wedstrijden voor Jong Ajax speelt. De spelverdeler uit Amsterdam begon in de jeugd van OSV en stapte op zevenjarige leeftijd over naar Ajax. Hij heeft nog een contract tot medio 2024 in Amsterdam. Het derde talent uit de lijst is Julian Rijkhoff, die begon in de jeugd van FC Purmerend. Hij stapte, net als Misehouy, op zevenjarige leeftijd over naar de jeugdopleiding van Ajax en verruilde die in januari 2021 voor Borussia Dortmund. De spits heeft nog een contract tot medio 2023 in Duitsland.

Bekijk hieronder de spelersprofielen van drie Nederlandse talenten:

Kleijn Oranje Nederland NextGen The Guardian FeyenoordMisehouy Oranje Nederland NextGen The Guardian AjaxRijkhoff Oranje Nederland NextGen The Guardian Borussia Dortmund