Paspoort commentator Wytse van der Goot

Dit is het profiel van Wytse van der Goot (Bussum, 4 mei 1982)

Wytse van der Goot profiel paspoort

Van der Goot begon zijn journalistieke carrière aan de Hogeschool van Utrecht. Na zijn studie begon hij bij RTL Sport, Talpa en Sport 1. In 2013 ging hij als presentator/verslaggever en commentator aan de slag bij FOX Sports, wat nu ESPN is geworden. Twee jaar later maakte Van der Goot de overstap naar Ziggo Sports, waar hij nog altijd werkzaam is. Naast zijn werkzaamheden voor Ziggo, is hij ook te zien bij SBS en Veronica.

Voetbalcommentator

Sinds 2018 doet Van der Goot verslag van de Champions League-wedstrijden op dinsdag en verzorgt hij op woensdagen het commentator. Daarnaast is hij te horen als commentator wedstrijden van de Premier League, Serie A en La Liga op Ziggo Sports en de interlands van het Nederlandse vrouwenelftal. In 2021 was hij commentator bij de Champions League-finale tussen Chelsea en Manchester City. Naast commentator is Van der Goot ook in de weer als verslaggever. Wytse van der Goot is de opvolger van Jack van Gelder bij het voetbalpraatprogramma Rondo.

De Slimste Mens

In de zomer van 2016 was Van der Goot in een andere rol op tv te zien. Toen was hij zeven keer te gast in het programma De Slimste Mens. Van der Goot kreeg vijf keer de titel ‘De Slimste van de Dag’, en mocht daardoor terugkomen in de finaleweek van het programma. Als publiekslieveling verloor hij uiteindelijk de finale en werd hij tweede.