D-day in de Bundesliga: Degradeert Davy Klaassen met Werder? Grijpt Leverkusen naast CL-plek?

Het wordt in de Bundesliga een zinderende ontknoping, vooral onderaan. Want weet het Werder Bremen van Davy Klaassen directe degradatie te voorkomen? Werder speelt zaterdagmiddag thuis tegen Köln, maar is vooral afhankelijk van Union Berlin, dat het liefst wint van Fortuna Düsseldorf. 

Degradatie voor het eerst in 40 jaar

Werder heeft 2 punten minder dan Düsseldorf en ook het doelsaldo ziet er niet zo goed uit. Bij winst van Düsseldorf is Werder gedegradeerd, bij een gelijkspel moet Werder met minimaal 4 doelpunten verschil winnen van Köln en dan nog moet Werder zich via promotie/degradatiewedstrijden veilig zien te spelen.

CL of Europa League

Naast de strijd onderaan, wordt er zaterdag gekeken naar Bayer Leverkusen en Borussia Mönchengladbach. Die strijden om het laatste plekje in de Champions League. Al lijkt het Bayer Leverkusen van trainer Peter Bosz daar naast te grijpen. Gladbach heeft een voorsprong van 2 punten op Leverkusen, een beter doelsaldo en een thuiswedstrijd tegen Hertha BSC dat al nergens meer om speelt.

Het programma in de Bundesliga. Alle wedstrijden beginnen de laatste speelronde op hetzelfde tijdstip, zaterdag om 15.30 uur. 

De stand in de Bundesliga voorafgaande aan de laatste speelronde. Werder Bremen heeft 2 punten minder dan Fortuna Düsseldorf, en ook het doelsaldo is een stuk minder (-32 van Werder ten opzichte van -28 voor Fortuna). 

Wout Weghorst aast op Bronzen Schoen in Topscorersklassement Bundesliga

Topscorer van de Bundesliga wordt de Poolse aanvaller van Bayern München. Robert Lewandowski maakte al 33 doelpunten. Timo Werner mag de Zilveren Schoen in ontvangst nemen met nu al 26 goals. Wie 'brons' pakt is vooralsnog de vraag. Jadon Sancho staat op dit moment op de derde plaats, met één treffer meer dan Wout Weghorst. De Oranje-international scoorde al 16 keer en aast op de Bronzen Schoen in de laatste wedstrijd van het seizoen van VfL Wolfsburg, thuis tegen Bayern München. 

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘D-day in de Bundesliga: Hoogtepunten, goals en nog veel meer’

Werder Bremen - FC Köln 4-0 (Davy Klaassen)

Miraculeuze ontsnapping lonkt voor Werder Bremen: Na half uur 3-0 voorsprong tegen FC Köln

Thomas Müller geeft assist op 0-1 Kingsley Coman tegen Wolfsburg en vestigt bijzonder record