Lof voor Feyenoord-bankzitter: "Tapia een openbaring"

Henk Spaan is onder de indruk van het optreden van Feyenoord-middenvelder Renato Tapia tegen Young Boys in de Europa League (1-1). De middenvelder uit Peru is normaal bankzitter in Rotterdam, maar mocht spelen door de afwezigheid van Leroy Fer. Spaan noemt Tapia in zijn column in Het Parool een 'openbaring'. 

"Van der Heijden speelde een uitstekende partij tegen het sterke Young Boys, Karsdorp was goed en Tapia een openbaring", schrijft Spaan, die Tapia een negen geeft voor zijn wedstrijd. "Hij deed aan de bal geen krankzinnige dingen, hoewel hij risico's nam zoals een in één keer gespeeld lobje over een tegenstander heen, en verdedigend verrichtte hij de arbeid die je van een controleur mag verwachten."

Advocaat

Spaan is ook lovend over trainer Dick Advocaat, die onlangs het stokje overnam van Jaap Stam. Volgens Spaan heeft Feyenoord nu al progressie geboekt onder de Hagenaar. "De spelers deden hun best. Dit is wat ze kunnen. Advocaat haalt eruit wat erin zit", schrijft de journalist. "Het is verbazingwekkend hoe monteur Dick allang afgeschreven en ogenschijnlijk doorgeroeste voertuigen weer in beweging krijgt."