Hoe laat zijn de wedstrijden van Nederland in de groepsfase op het WK?

Het WK, dat eind 2022 wordt gehouden in Qatar, komt steeds dichterbij. Nederland kwalificeerde zich in november 2021 al voor het toernooi en inmiddels zijn alle plekken vergeven. Oranje zal het toernooi starten in poule A samen met Senegal, Ecuador en gastland Qatar. Hieronder vind je alles wat je moet weten over het Nederlands elftal en het WK 2022 in Qatar.

Normaal gesproken hadden pleinen en café’s door heel Nederland in deze periode vol gestaan met Oranje-fans. Een WK houden in de zomer in Qatar is echter bijna onmogelijk, aangezien het kwik in het land momenteel rond de 40 graden ligt. Het WK 2022 zal dus van november tot december plaatsvinden. De temperatuur is dan ook wat aangenamer in het land, namelijk rond de 20 graden.

Wanneer is Senegal-Nederland?

Op maandag 21 november 2022 gaat het WK in Qatar van start. Nederland en Senegal openen het toernooi met de eerste groepswedstrijd in Poule A. Senegal en Nederland stonden nooit eerder tegenover elkaar. De winnaar van de laatste editie van de Afrika Cup is een geduchte tegenstander voor Oranje met sterren als Sadio Mané en Kalidou Koulibaly.

Hoe laat trapt Oranje af tegen Senegal?

De wedstrijd begint om 13.00 uur lokale tijd. Voor de fans thuis voor de buis betekent het dat om 12.00 uur (Nederlandse tijd) de TV ingeschakeld moet zijn op de juiste zender.

Wanneer is Nederland-Ecuador?

De tweede groepswedstrijd wordt gespeeld op vrijdag 25 november 2022. Nederland en Ecuador staan dan tegenover elkaar in Poule A. De laatste keer dat de twee landen elkaar troffen was voorafgaand het WK in 2014, toen eindigde de wedstrijd in 1-1. De Zuid-Amerikanen zijn niet zo maar te verslaan. In de kwalificatie voor het WK hielden ze Brazilië en Argentinië beiden op een gelijkspel.

Hoe laat is de aftrap tussen Nederland en Ecuador?

De scheidsrechter zal om 19.00 uur lokale tijd fluiten voor de aftrap. Het Oranje legioen zal dus om 18.00 uur (Nederlandse tijd) voor de buis moeten zitten of in het café moeten staan om de wedstrijd vanaf het begin te kunnen zien.

Wanneer is Nederland-Qatar?

Op dinsdag 29 november 2022 sluit Nederland haar groepsfase af tegen gastland Qatar. Het is de eerste keer dat de twee landen elkaar ontmoeten. Voorgaande WK-edities laten in ieder geval zien dat er altijd rekening gehouden moet worden met het gastland. Tijdens de vorige editie bereikte gastland Rusland nog de kwartfinale. Zuid-Afrika is het laatste land dat destijds in 2010 de groepsfase niet wist te overleven.

Hoe laat trappen Qatar en Nederland af?

De laatste wedstrijden in poule A beginnen om 18.00 uur lokale tijd. Voor de toeschouwers in Nederland betekent dit dat er om 17.00 uur (Nederlandse tijd) ingeschakeld moet worden, waarschijnlijk met het bord op schoot.

Overzicht van alle wedstrijden van Oranje in de groepsfase op het WK (Nederlandse tijd):

Nederland Oranje WK 2022 Qatar Ecuador Senegal