Valentijn Driessen vindt plannen KNVB ronduit belachelijk en haalt keihard uit

Valentijn Driessen heeft in column voor De Telegraaf geen goed woord over voor de KNVB. In eerste instantie vindt de Chef Voetbal het beschamend dat de Nederlandse bond het talent van Sergino Dest zo lang heeft genegeerd en dat de KNVB talentjes voortaan tot hun twaalfde bij hun regionale club wil laten voetballen, schiet al helemaal in het verkeerde keelgat.

"De KNVB moet zich samen met alle jeugdbondscoaches schamen. Omdat ze met z’n allen het talent van Sergiño Dest jaren over het hoofd zagen en nu een noodgreep is vereist om hem uit handen van het Amerikaanse elftal te houden."

"Verkwanselen van talent"

Verder vindt hij het idee van de KNVB om talenten zes jaar langer bij hun dorpsclub te laten spelen, ronduit belachelijk: "Zij willen toptalenten zes jaar topopleiding ontnemen, ze zes jaar niet uitdagen en niet met de sterksten tegen de sterksten laten spelen. Ze verkwanselen het talent, nemen de uitdaging weg en zien toptalenten liever zes jaar rondhobbelen bij de dorpsclub, met vriendjes die geen bal recht vooruit kunnen schieten. Ze gooien potentiële opleidingsuren in een topvoetbalomgeving met hoog gekwalificeerde jeugdtrainers weg."