Drie redenen waarom Gakpo en Memphis gaan scoren tegen Argentinië

In 1998 waren het Dennis Bergkamp en Patrick Kluivert die het deden in het Vélodrome. 24 jaar later is de Nederlandse hoop gevestigd op Cody Gakpo en Memphis Depay. Weer tegen Argentinië, weer in een kwartfinale, weer op het WK. Drie redenen waarom Depay en Gakpo het vrijdag gaan doen voor Oranje!

Advertorial. Wat kost gokken jou? Speel bewust, 18+

1. Gakpo blaakt van zelfvertrouwen

Te beginnen met de reden die het meest voor de hand ligt; Gakpo is in topvorm en moet daarom van het zelfvertrouwen blaken. De Eindhovenaar zet de goede vorm die hij bij PSV had door in Qatar en heeft al drie keer weten te scoren. Hiermee wist Cody Gakpo zelfs geschiedenis te schrijven. Voegt hij vrijdagavond een hoofdstuk aan die geschiedenis toe?

Scoort Cody Gakpo in de wedstrijd* tegen Argentinië? Let op: verhoogde notering (2.75)

2. Memphis wordt beter en beter

Het begon voor de herstellende Memphis met een half uurtje tegen Qatar, waarna hij een helft mocht spelen tegen Ecuador. In de derde groepswedstrijd stond de op papier belangrijkste pion van Oranje zelfs in de basis. Die lijn zette de linkerspits van Louis van Gaal door in de achtste finales. Memphis kwam 83 minuten in actie, scoorde en liet zich bij vlagen ouderwets goed zien.

Scoort Memphis Depay in de wedstrijd* tegen Argentinië? Let op: verhoogde notering (2.75)

3. Ook Van Gaal gelooft erin

In de voorhoede van Oranje was Steven Bergwijn dit jaar vrijwel altijd zeker van zijn plaats. Ook in de eerste twee duels van dit WK mocht de Ajacied starten. Sinds Memphis is teruggekeerd in het elftal is Bergwijn zijn plaats echter kwijt. Het spitsenduo wordt nu gevormd door Gakpo en Memphis. Ook Van Gaal vertrouwt dus volledig op het scorend vermogen van de twee parels uit de jeugdopleiding van PSV. 

Kwalificeert Nederland zich voor de halve finale? (2.60)

*Let op de actievoorwaarden