BREAK! 4 geblesseerden bij Oranje in aanloop naar achtste finale!

Zoals Louis van Gaal zelf zegt gaat het vanaf de achtste finales op het WK 'om het echie'. Een fitte selectie is dan natuurlijk een must, maar juist daar doemt een probleem op. Na de training na de wedstrijd bleek namelijk dat er maar liefst 4 geblesseerden zijn in aanloop naar de achtste finales.

Is Memphis Depay al toe aan een hele wedstrijd?

De eerste geblesseerde was al voor het WK bekend. Memphis Depay wordt door Van Gaal en zijn staf langzaam klaar gestoomd om een hele wedstrijd te kunnen spelen. Wanneer het zover is blijft onbekend. Het feit dat Depay gisteren in de basis startte is een goed teken. Zeker omdat Memphis voor Van Gaal zo belangrijk is dat de trainer voor hem zelfs zijn principes opzij zet.

Is het de verkoudheid van Frenkie de Jong?

In een van de persconferenties na de wedstrijd tegen Qatar vertelde Van Gaal dat hij trots was op de invalbeurt van Kevin Taylor, te meer omdat hij er zonder warming-up in moest. Van Gaal legde uit dat hij met Frenkie de Jong, die ook al lijkbleek zag voor de wedstrijd, had afgesproken dat hij met een handgebaar zou aangeven wanneer het niet meer ging en dat deed Frenkie dus. 

Stefan de Vrij trainde apart

Tijdens de training sloeg Stefan de Vrij de partijvorm over. Hij ging apart van de groep aan de slag met een fysiotherapeut om loop- en sprintoefeningen af te werken.

Jeremie Frimpong raakte geblesseerd

Alsof dat nog niet vervelend genoeg is kwam Wout Weghorst op de training zwaar in botsing met Jeremie Frimpong. Op de indringende beelden is te zien hoe een huilende Frimpong van het veld begeleid werd. Na enige tijd kwam hij terug en zette hij de training met een ingetapete rechter enkel voort.

Klaarblijkelijk zijn er dus nogal wat hoofdbrekens voor Louis van Gaal in aanloop naar zaterdag 3 december.