Brobbey over spelen bij RB Leipzig: 'Toch liever in Ajax-systeem'

Afgelopen zomer ruilde Brian Brobbey Ajax in voor RB Leipzig. De spits verliet Amsterdam transfervrij, wat voor veel heisa zorgde. In gesprek met Voetbal International laat Brobbey zich uit over de speelwijze van zijn nieuwe team en blikt hij terug op zijn tijd bij Ajax.

Tijdens het gesprek laat Brobbey zich uit over de manier van spelen in Leipzig. "Ik speel het liefst in het Ajax-systeem, dat is toch het lekkerst", geeft de jeugdinternational toe. "Nu bij Leipzig is dat anders. Het is meer een 4-2-3-1. Ik heb 4-3-3 in de jeugdopleiding van Ajax geleerd en elf jaar gespeeld. Dus ik moet even wennen aan de verandering."

Het wennen aan de verandering bij Leipzig ziet Brobbey niet als een obstakel. "Je moet af en toe ook nieuwe dingen leren in het voetbal. Dus dat is alleen maar goed", erkent hij. "Je weet dat als je weggaat bij Ajax dat er dan nieuwe dingen op je af zullen komen. Tegenover ESPN gaat Brobbey dieper in op het spel van Leipzig. "Ja, je moet daar veel drukzetten, hard werken enheel veel diepgaan. Bij Ajax is het meer balvast, daar moet je meer deep runs maken. Wennen? Ik ging soms al diep, maar hier moet je het vaak doen."

De keuze van Brobbey om Ajax transfervrij te verlaten schoot bij veel supporters in het verkeerde keelgat. Zelf is de spits nog altijd tevreden met zijn overstap naar Duitsland, laat hij weten tegenover VI. "Ik sta er ook nog steeds achter. Natuurlijk is en blijft Ajax mijn club en ik kijk hun wedstrijden nog altijd, maar wat moet ik er verder nog over zeggen?"

Lees ook: Transferoverzicht Ajax: dit gebeurde er deze zomer in Amsterdam

Ook interessant