Van Dijk komt terug op sneer naar Van Basten: "Dat had ik niet moeten doen"

Virgil van Dijk heeft spijt van zijn reactie op de analyse van Marco van Basten. De oud-spits van het Nederlands elftal constateerde na afloop van de wedstrijd tegen Ecuador dat de verdediger te passief speelde, daar was de aanvoerder toen niet van gediend. "Het is makkelijk om vanuit Hilversum een analyse te maken."

Kritiek van Marco van Basten

"Dat had ik achteraf niet moeten doen", vertelt Van Dijk voor de camera van de NOS. "Ik ben het ook al heel lang gewend om kritiek. Ik reageerde vooral omdat hij mij als persoon aanviel, dat maakte iets los", legt de verdediger uit. De captain van Oranje was vooral gepikeerd doordat hij kritiek kreeg op zijn leiderschap: "Ik ben ook maar een mens. Ik wilde ook winnen, dat gebeurde niet, dan krijg je zoiets op je dak."

Ook gaat Van Dijk inhoudelijk in op de kritiek van de legendarische spits van onder meer AC Milan, Ajax en het Nederlands elftal: "Natuurlijk zijn er momenten waarop ik iets meer kan instappen. Maar ik heb een rol in deze groep, waardoor er meer wordt verwacht van de rechter- en linker centrale verdediger. Ik ben degene die het slot op de deur is.”