DONE DEAL: Kjell Scherpen vertrekt naar Premier League

Kjell Scherpen vertrekt naar het Engelse Brighton & Hove Albion. De 21-jarige doelman wordt al langere tijd gelinkt aan de Premier League-club, maar nu is de deal officieel.

Scherpen speelde sinds 2019 voor Ajax, toen hij werd overgenomen van FC Emmen. In Amsterdam speelde de doelman voornamelijk voor Jong Ajax. Hij speelde slechts vier duels in het eerste. Eind mei werd al duidelijk dat Scherpen zeer waarschijnlijk naar Brighton zou gaan vertrekken, maar er werd nog gesteggeld over de transfersom. Brighton wilde vijf miljoen euro betalen, maar Ajax wilde meer. Over het uiteindelijke bedrag worden geen uitspraken gedaan door beide clubs.

Ajax is op de transfermarkt druk bezig als het gaat om keepers. Naast Scherpen vertrokken ook Dominik Kotarski en Daan Reiziger uit Amsterdam. Daarnaast is ook André Onana, die nu nog een dopingsschorsing uitzit, op weg naar de uitgang. De Kameroener is in gesprek met Olympique Lyon. Ajax zelf trok Remko Pasveer, Jay Gorter en Joey Roggeveen aan als nieuwe keepers.