Marco Bizot verlaat AZ na vier jaar en maakt overstap naar Ligue 1

Marco Bizot gaat AZ na vier jaar verlaten. De doelman maakt de overstap naar het Franse Stade Brest. Bij de club uit de Ligue 1 gaat hij voor vier jaar tekenen. De Alkmaarders ontvangen vijf miljoen euro voor de 30-jarige doelman.

Eerder deze zomer sprak Bizot de wens uit om te vertrekken bij AZ. De doelman wil graag een nieuw avontuur aangaan en speelde nog geen minuut in de voorbereiding met de Alkmaarders. Een overstap naar Olympiakos ketste af, waarna Stade Brest aan het langste eind trekt. Die club werd vorig seizoen 17de in de Ligue 1. 

Bizot speelde sinds 2017 bij AZ, toen hij overkwam van RC Genk. Daarvoor stond hij ook onder contract bij FC Groningen, SC Cambuur en Ajax. Bizot is na Justin Kluivert, Pablo Rosario en Calvin Stengs de vierde Nederlander die deze zomer de overstap naar de Ligue 1 maakt. Mogelijk komt AZ-ploeggenoot Myron Boadu daar ook snel bij. Hij heeft toestemming gekregen om met AS Monaco te onderhandelen over een overstap.

Bizot zal maandag gepresenteerd worden bij Brest. AZ is ondertussen druk bezig met het zoeken naar een opvolger. Het zou in gesprek zijn met Sparta-doelman Maduka Okoye.