Schmidt stelt fans gerust: "We moeten hem blijven beschermen"

PSV-trainer Roger Schmidt was niet streng voor zijn ploeg na de moeizame zege op PEC Zwolle. De nummer laatst van de Eredivisie stond bijna de hele wedstrijd met 0-1 voor, maar in de slotfase liepen de Eindhovenaren over Zwolle heen en won het met 3-1.

De Duitse trainer is van mening dat de 3-1 overwinning verdiend is. "We hebben het onszelf weer erg moeilijk gemaakt. We waren duidelijk beter, we hadden meer kansen, veel balbezit, maar we hadden moeite om tot scoren te komen en waren niet top georganiseerd in de tweede minuut. Door al die factoren tezamen hadden we weer veel geduld nodig, net als in de laatste wedstrijd", doelde Schmidt in gesprek met ESPN op de wedstrijd tegen Sparta van voor de interlandperiode, die ook pas laat open werd gebroken.

AS Monaco

In de tweede helft werden Madueke en Van Ginkel gewisseld, maar volgens de oefenmeester is er geen reden voor paniek. Madueke kan naar verwachting spelen tegen AS Monaco op donderdagavond. "Hij had alleen kramp, geen probleem", aldus Schmidt, die Van Ginkel na een uur spelen uit voorzorg wisselde. "Marco had deze week wat problemen tijdens de training, dus hij was niet honderd procent fit. Marco is natuurlijk altijd a special issue, want hij heeft bijna drie jaar niet kunnen voetballen vanwege zijn blessures en operaties. Dus we moeten hem blijven beschermen".

Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over ‘Alles over PSV - PEC Zwolle’

Schmidt geïrriteerd: "Wat moet ik daar nou op zeggen?"

Samenvatting PSV - PEC Zwolle 3-1 (alle goals)

PSV stelt net op tijd orde op zaken tegen PEC Zwolle: van 0-1 naar 3-1 in vijf minuten!

Reactie Eran Zahavi na zijn wissel bij #psvpec spreekt boekdelen... Israëliër duidelijk niet blij

Grote groep PEC Zwolle-supporters opgepakt in Eindhoven, politie gebruikt wapenstokken

VIDEO GOAL: PSV - PEC Zwolle 0-1 (Daishawn Redan)

Opstelling PSV tegen PEC Zwolle