De Telegraaf redeneert: Vloet bestuurder van auto bij dodelijk ongeluk

Volgens De Telegraaf is Rai Vloet de bestuurder van de auto die vorige week een dodelijk ongeluk veroorzaakte op de A4. Uit onderzoek van de politie bleek dat er alcohol in het spel was. De middenvelder van Heracles Almelo reed in de nacht van zaterdag op zondag samen met zijn vriend op de snelweg en kwam in botsing met een andere auto. Daarin zaten een man, vrouw en twee kinderen. Een vierjarig jongetje dat in de auto zat raakte gewond en overleed later in het ziekenhuis.

Onder invloed van alcohol

Vooralsnog was nog niet bekend wie de bestuurder van het voertuig was, maar volgens de Nederlandse krant wijst alles erop dat Vloet achter het stuur zat. De Telegraaf deelt dat 'meerdere personen' bevestigen dat de middenvelder bestuurder was. Daaruit is te herleiden dat Vloet de persoon onder invloed was én achter het stuur zat.

Het nieuwsblad sprak met bekenden uit de omgeving van de bijrijder, die een goede vriend is van Vloet. "Hij is dinsdag weer bij de club geweest. Even langs de training. Daarin heeft hij opnieuw de spelersgroep toegesproken en verteld wat er is gebeurd", aldus de anonieme bron.

De politie Noord-Holland heeft inmiddels bevestigd aan De Telegraaf dat zij weten wie de bestuurder van het voertuig was. "Dat klopt. Dat heeft één van hen bekend", aldus een woordvoerder, die daaraan toevoegt dat bij één van de twee inzittenden een ademanalyse is afgenomen waaruit blijkt dat deze persoon alcohol had gedronken. De politie kan niet bevestigen dat Vloet de bestuurder was, hetgeen te maken heeft met de privacywetgeving.

De twee inzittenden van het voertuig werden na het fatale ongeluk gearresteerd, maar kwamen niet veel later weer op vrije voeten. Doordat de 26-jarige middenvelder gewond raakte bij het ongeluk, mocht hij zich eerst medisch laten behandelen.