Welke ploeg kan Ajax het beste loten in de achtste finale van de CL?

Ajax hoort maandagmiddag (12:00 uur) tijdens de loting wie het treft in de achtste finales van de Champions League. De Amsterdamse club eindigde in de groepsfase als nummer één en om die reden zal Ajax tegen een nummer twee uit een andere groep gaan spelen. De mogelijke tegenstanders worden hieronder uitgelicht.

Paris Saint-Germain

De mogelijke tegenstander uit groep A was na de vijfde speelronde al bekend. Paris Saint-Germain eindigde in deze groep als tweede, terwijl Manchester City als nummer één eindigde. Paris Saint-Germain wist in deze groep boven RB Leipzig en Club Brugge te eindigen. In de Franse competitie staat de club van sterren als Neymar, Kylian Mbappé en Lionel Messi dik bovenaan. De voorsprong op nummer twee Stade Rennes bedraagt liefst elf punten.

Atlético Madrid

Uit groep B geldt Atlético Madrid als mogelijke tegenstander. De Spanjaarden wisten in de zesde speelronde met 1-3 te winnen bij FC Porto. Omdat AC Milan verloor van Liverpool wist Atlético Madrid als nummer twee te eindigen. Zodoende wacht Ajax een mogelijk affiche met club van oud-Ajacied Luis Suárez. In de Spaanse La Liga staat Atlético Madrid op dit moment vierde met een achterstand van tien punten op koploper Real Madrid. Wel heeft Atlético een duel minder gespeeld dan Real. Uit groep B ontloopt Ajax Liverpool. De Engelse topclub eindigde, net als Ajax, op achttien punten.

Inter

In groep D was de groepswinst voor Real Madrid. Om die reden ontloopt Ajax de koploper van de Spaanse competitie. Internazionale, de regerend kampioen van Italië, eindigde als nummer twee. De Italianen lieten FC Sheriff en Shakhtar Donetsk onder zich. Dit seizoen doet Internazionale in de Serie A wederom volop mee om de titel. De achterstand op koploper AC Milan bedraagt slechts één punt en bovendien verloor Internazionale in de competitie pas één keer.

Benfica

Uit groep E treft Ajax mogelijk het Portugese SL Benfica. De club uit Lissabon eindigde als tweede achter het ongenaakbare Bayern München. De Duitsers wonnen al hun wedstrijden en behaalden achttien punten. De strijd om plek twee ging tussen SL Benfica en FC Barcelona. Uiteindelijk eindigde SL Benfica op acht punten, terwijl FC Barcelona zeven punten behaalden. De Catalanen gaan nu de Europa League in. SL Benfica staat op dit moment derde in de Portugese competitie. De achterstand op koploper FC Porto bedraagt vier punten.

Atalanta/Villareal

In groep F pakte Manchester United al in de vijfde speelronde de groepswinst. De strijd om plek twee is echter nog onbeslist. Het duel tussen Atalanta Bergamo en Villarreal, de twee ploegen die strijden om plek twee, werd afgelast vanwege hevige sneeuwval. Donderdag wordt deze wedstrijd alsnog gespeeld en dan zal duidelijk worden welke ploeg maandag in de koker gaat.

RB Salzburg

Een nieuwe ontmoeting tussen Ajax en Lille OSC zal er voorlopig niet van komen. Net als Ajax eindigde de Franse landskampioen als groepswinnaar. Het Oostenrijkse Red Bull Salzburg eindigde als nummer twee. In de laatste groepswedstrijd won de club van oud-Ajacieden Maximilian Wöber en Rasmus Kristensen met 1-0 van concurrent Sevilla.

Chelsea

Na de vijfde speelronde leek de groepswinst voor Chelsea een zekerheid. De Londenaren versloegen Juventus met 4-0 en daarmee werd de koppositie veroverd. Een zege bij Zenit Sint-Petersburg had genoeg geweest voor de groepswinst, maar Chelsea speelde met 3-3 gelijk in Rusland. Omdat Juventus met 1-0 won van Malmö FF eindigde niet Chelsea, maar Juventus als nummer één. Chelsea, de regerend Champions League-winnaar, is een mogelijke tegenstander van Ajax.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Lotingen Champions, Europa en Conference League’

Alles wat je moet weten over Benfica, de tegenstander van Ajax in de Champions League

TV GIDS: Zo kijk je naar de Conference League-loting

Deze ploegen kan PSV loten in tussenronde van Conference League

Tegenstander Ajax in achtste finale Champions League bekend, zware opponent!

BREKEND: Streep door Tottenham - Stade Rennais, ook Vitesse door in Europa!

Deze ploegen kan Feyenoord loten in de Conference League

Alles over de Conference League loting, met AZ, Feyenoord en PSV

Alles over de Europa League-loting, met alle geplaatste clubs

Geplaatste clubs achtste finales Champions League, wie komt Ajax tegen?