De Bruyne verlengt zijn contract bij Manchester City: "Beste voetbal in mijn carrière"

Kevin de Bruyne ligt langer vast bij Manchester City. De Engelse topclub bracht woensdag naar buiten dat de spelmaker zijn contract heeft verlengd. De Belg ligt nu tot medio 2025 vast.

De Bruyne speelt al sinds 2015 voor The Citizens. Hij groeide in Engeland uit tot één van de beste middenvelders van de wereld. De aanvallende middenvelder verlengde zijn contract in 2018 nog tot medio 2023 en voegt er nu nog eens twee jaar aan toe. "Ik ben dolgelukkig", vertelt De Bruyne op de clubsite.

'Geen moeilijke keuze'

"Sinds ik bij City ben gekomen voel ik me thuis", vervolgt de Belg. "Ik hou van de fans en mijn familie is gesetteld in Manchester. Ik heb mijn spel hier enorm ontwikkeld. Deze club is gemaakt voor succes. Deze contractverlenging was geen moeilijke keuze. Ik speel hier het beste voetbal dat ik ooit heb gespeeld. Pep Guardiola en ik kijken op dezelfde manier naar voetbal".

De Bruyne is sinds zijn komst in 2015 erg belangrijk voor City. De 29-jarige aanvallende middenvelder gaf al ruim honderd assists en was 65 keer trefzeker. Dit seizoen staat de teller al op zestien assists. De huidige koploper van de Premier League waarschuwt tegenstanders dan ook nu de Belgische sterspeler zijn contract heeft verlengd: "Verdedigers opgepast".

TEKST GAAT VERDER ONDER DE TWEET

'Constant niveau'

Directeur voetbalzaken Txiki Begiristain is uiteraard erg blij met het contractnieuws. "Dit is een belangrijk moment voor de club. Kevin is zonder twijfel een van de beste voetballers van de wereld. Zijn niveau is opzienbarend constant sinds hij bij ons speelt. We zijn verheugd dat Kevin bij ons speelt en kijken uit naar zijn komende piekjaren in Manchester".