VfL Wolfsburg wil af van overbodige en te dure Jeffrey Bruma en Riechedly Bazoer

VfL Wolfsburg wil af van Jeffrey Bruma en Riechedly Bazoer. De twee Nederlanders drukken te zwaar op de salariskosten en hoeven ook niet te rekenen op een plek in de basis. De Duitse club wil daarom het tweetal verkopen.

Volgende het Duitse medium Bild heeft de club naast Bruma en Bazoer nog een speler die te zwaar op de salariskosten drukt, maar sportief weinig bijdraagt. Dat zou de Fransman Paul-Georges Ntep zijn, die dus ook mag vertrekken. De megasalarissen van de drie spelers zorgen er voor dat Wolfsburg te weinig budget heeft om te kunnen acteren op de transfermarkt. Het salaris van het trio zou rond de vier miljoen euro per jaar bedragen.

Weinig zin in vertrek
"Intern hebben we een duidelijke mening over deze kwesties", vertelt sportief directeur Joerg Schmadtke. Wolfsburg zou de spelers duidelijk hebben gemaakt dat ze op zoek moeten gaan naar een andere club, maar daar zouden ze niet heel veel zin in hebben. De spelers willen hun hoge salaris niet opgeven en het is nog maar de vraag of ze elders evenveel kunnen verdienen.

Contract tot medio 2021
Jeffrey Bruma heeft bij Wolfsburg nog een contract tot medio 2021. Het afgelopen seizoen kwam hij op huurbasis uit voor Schalke 04. Ook Riechedly Bazoer werd het afgelopen seizoen verhuurd, de middenvelder verstekte tijdelijk FC Utrecht. Hij heeft in Duitsland ook nog een contract tot medio 2021.