De vandaag jarige Romano Sion (46) botste eens met presentator Henk Kok over 'poker-praatjes'

Vandaag jarig, maar ken je deze nog? Romano Sion (9 juni 1971). 

Maakte als linkerspits indruk in Nederland, Spanje en Portugal. Maar de oud-speler van onder meer FC Haarlem, Dordrecht, FC Groningen wist niet alleen in positieve zin de krantenkoppen te halen... Hij was een fervent pokeraar, en had buiten het veld soms problemen.

Terug naar 2008: Romano Sion was aangehouden op verdenking van diefstal van een pinpas. Sion pinde daarmee 7000 euro. Uiteindelijk werd hij wel vrijgesproken.

Over pokeren praatte Sion liever niet, bekijk de botsing met voetbalcommentator Henk Kok.

In 2016 kwam Sion weer in het nieuws. RTVNoord schreef: Voormalig FC Groningen-speler Romano Sion is opgepakt in Valencia. Hij deed zich voor als scout van FC Groningen en maakte een student in deze rol 6300 euro afhandig. Dat meldt de Spaanse krant Levante. Sion liet de in Spanje wonende Amerikaanse student (19) het geld betalen in ruil voor een trainingsstage bij de FC. De oud-speler is echter op geen enkele manier werkzaam voor de club. Sion speelde halverwege de jaren negentig 67 duels voor FC Groningen. Hij raakte eind 2008 ook al in opspraak vanwege oplichting. Hij deed zich destijds voor als contactpersoon tussen oud-internationals en zijn toenmalige club Oldambster Boys. Hierbij streek hij 4000 euro op.

Hans Nijland van FC Groningen belde met Sion...

Maar Sion kon natuurlijk ook goed voetballen

Scorend voor Celta de Vigo... BOEM!

En uit de oude doos: 12 augustus 1995. Bekerwedstrijd in het Oosterpark, FC Groningen-Veendam 4-1. Scoreverloop: Romano Sion 1-0, Mariano Bombarda 2-0 en 3-0, Jan Harm Schippers 3-1, Gorré 4-1.

De loopbaan van Sion kort samengevat

Wikipedia meldt: Na zijn professionele loopbaan speelde hij in het seizoen 2007/08 nog in de hoofdklasse als verdediger bij PKC'83. Bij een eerdere poging bij WKE kwam hij nooit opdagen.