Haaland zelfkritisch na zeldzame droogte: "Ik moet beter worden"

Erling Haaland heeft voor het eerst sinds zijn tijd bij Molde FK drie wedstrijden op rij niet gescoord. Het lukte de Noorse Spits niet om zijn land op sleeptouw te nemen en daar baalt hij behoorlijk van.

In gesprek met TV2 sprak Haaland zijn teleurstelling uit. "We moeten stappen zetten, ik moet ook stappen zetten. Als wij kans willen maken om ons te kwalificeren voor het WK, moeten we op de toppen van ons kunnen presteren. We moeten de volgende interlandperiode maximaal gemotiveerd zijn".

"Ik moet verschillende aspecten in mijn spel verbeteren. Ik moet kansen creëren voor mijzelf en mijn ploeggenoten. Er moet nog veel gebeuren, ik moet beter worden", vertelde Haaland stellig. "Maar ik heb goede spelers om me heen, daar moet ik niet over klagen. Ik moet bij mezelf te rade gaan en bekijken wat ik beter kan doen".

Wisselvallige kwalificatiereeks

Noorwegen begon de WK-kwalificatie met een 0-3 zege op Gibraltar. Daarna volgde een 3-0 nederlaag tegen Turkije en dinsdag wonnen de Noren met 0-1 van Montenegro. Tegen de Montenegrijnen speelde Haaland een vrij anonieme wedstrijd. De aanvaller van Borussia Dortmund had slechts één kans en die schoot hij over.