'Ajax gaat eerder voor Owen Wijndal dan voor Calvin Stengs'

VI-journalist en Ajax-watcher Marco Timmer acht het waarschijnlijker dat Ajax Owen Wijndal haalt dan Calvin Stengs. De linksback van AZ ontwikkelt zich dit seizoen uitstekend en zou volgens Timmer een prima opvolger zijn van Nicolás Tagliafico, die komende zomer naar alle waarschijnlijkheid vertrekt.

Timmer verwacht dat Stengs rond de 20 miljoen euro moet kosten, een bedrag dat Ajax niet gaat betalen: "Dat is veel geld voor een binnenlandse transfer. Ik denk niet dat ze dat zomaar zullen doen. Ik denk dat ze eerder Wijndal voor Tagliafico halen dan dat ze Stengs halen."

'AZ verkoopt alleen voor absolute hoofdprijs'

"Als je het Bayern München van Nederland wil worden, dan hoort daar een coup bij. Dat geeft ook een beetje reuring. Ik zie het niet heel snel gebeuren. AZ wil niet aan Ajax verkopen. Als dat wel moet omdat ze hem echt willen hebben, dan wordt het de absolute hoofdprijs. Ajax heeft hun huiswerk gedaan en hebben goede scouts in dienst. Er zijn andere opties, dus dan betaalt Ajax de hoofdprijs niet. Helemaal in deze tijd niet."