Kieft haalt uit naar Ajax-duo: ‘Wat is dat voor calimero-gedrag?’

Wim Kieft heeft in zijn column in De Telegraaf felle kritiek geleverd op Gerry Hamstra en Alfred Schreuder. De oud-prof is niet goed te spreken over het duo dat recentelijk kritiek kreeg op hun optredens in de media.

Hamstra vertelde eerder in een gesprek met RTL 7 dat het volgens hem niet slecht gaat met Ajax, ondanks alle kritiek en is het niet eens met de kritiek op de transferzomer. "Als je de hectische transferzomer in je achterhoofd houdt kun je alleen maar concluderen dat Alfred Schreuder en zijn staf een fantastische prestatie leveren. We staan bovenaan in de competitie, vier punten los. We hebben twee punten meer dan vorig jaar op dit moment."

Felle kritiek

Kieft noemt in zijn column onder andere dat hij de transferzomer van Ajax een gefaalde vindt. Verder gaat de oud-prof los over de manier waarop Hamstra voor de camer verscheen. “Als je niet tegen kritiek kan, moet je niet bij Ajax gaan werken. Het hoort erbij, zeker na afgelopen zomer en gezien de huidige internationale ontmaskering. Dan ga je niet opzichtig je eigen straatje en dat van de trainer Alfred Scheuder schoonvegen. Nota bene ook nog eens met stemverheffing."

Kieft sluit zijn column met harde woorden. "Wat is dat voor calimero-gedrag? De uitstraling van Hamstra, zijn hele houding en eerder die van Schreuder, is van een bedenkelijk niveau. In alles heeft Hamstra niet het niveau van Ajax."