Luckassen over transfer naar Anderlecht: "Ik zei toch niks verkeerd? Ik was gewoon eerlijk"

Anderlecht is er in geslaagd om Derrick Luckassen (25) nog een jaar langer te huren van PSV. Daar zijn ze erg tevreden mee, net als Luckassen zelf. Al had de transfer heel wat voeten in de aarde. 

Om bij Anderlecht te kunnen blijven, moest de verdediger eerst bijtekenen bij PSV. Waarop hij zei dat hij daar nooit meer zal spelen. "Ja, 't is ergens wel verrassend", vertelt Luckassen in Het Laatste Nieuws. "Maar heel dat verhaal wordt in Nederland groter gemaakt dan het is... Ik was ook gewoon eerlijk toen ik dat zei, de kans ís ook klein dat ik er terug ga. Daar zeg ik volgens mij niks verkeerd mee. PSV weet dat ook, het is niet echt een dingetje."

Anderlecht

"Bijtekenen voor een jaar was een eis van PSV om bij Anderlecht te kunnen blijven. Het duurde even voor we eruit kwamen, maar alles is uiteindelijk rond geraakt. Gelukkig maar, ik ben zeer tevreden. Dit is investeren in mezelf. Het is een keertje prima om vastigheid te hebben zeg maar. De laatste keer dat ik ergens twee seizoenen na elkaar speelde, was bij AZ. Ik had het hier naar m'n zin, speelde veel, het was ook gewoon een leuke spelersgroep. Dit was voor mij nu het beste. Plus, de mensen binnen Anderlecht wilden me graag terug. Zoiets voelt goed."