Persconferentie: Van Gaal en Dumfries duidelijk over politieke statements

In de persconferentie die Louis van Gaal en Derrel Dumfries zojuist gaven kwamen natuurlijk de politieke kwesties zoals mensenrechten en de One-Love armband ter sprake. De beide heren waren duidelijk over hun standpunt.

Louis van Gaal focust op wereldtitel en laat dat niet verstoren door politiek

Voor Louis van Gaal is de politieke discussie afgesloten met de wedstrijd tegen de arbeidsmigranten. Vanaf dat moment ligt de focus op het voetbal en de wereldtittel. Van Gaal denkt dat dit ook de reden is dat het WK in Qatar heel anders (positiever) beleefd wordt dan in Nederland. 'Hier gaat het over voetbal, daar over politiek' zo was zijn duidelijke reactie. Valentijn Driessen vraagt of Denzel Dumfries nog een individuele politieke actie in gedachten heeft zoals de tweet van Maarten de Roon.

Dumfries is stellig. Hij vindt de foto heel mooi maar is het met de trainer eens dat de focus op het voetbal moet liggen. Van hem is er dus geen individuele actie te verwachten en hij verwacht dat andere spelers dat ook niet doen.

Heeft Duitsland van Japan verloren door hun statement?

Deze vraag kreeg Louis van Gaal ook voorgelegd naar aanleiding van het verlies van de Duitsers. Gedachte was daarbij dat politiek en voetbal naast elkaar belangrijk kunnen zijn. Louis was glashelder in zijn antwoord: "Dat is de vraag en ik wil dat risico niet lopen. We zijn hier om wereldkampioen te worden".