BREAKING! Mauricio Pochettino per direct ontslagen bij Tottenham Hotspur

Mauricio Pochettino is niet langer de hoofdcoach van Tottenham Hotspur. De Argentijn is dinsdagavond ontslagen, zo maakt de club bekend in een persbericht. 

Tottenham Hotspur kent tot nog toe een erg teleurstellend seizoen. De club uit Londen staat na twaalf wedstrijden op de 14de plaats in de Premier League en daarmee al elf punten achter een rechtstreekse Champions League plek en slechts zes boven de degradatiestreep. De Argentijn leverde de afgelopen seizoenen goed werk met de club waar onder meer Christian Eriksen, Jan Vertonghen en Toby Alderweireld spelen. Vorig seizoen werd zelfs de Champions League finale gehaald, maar verloren van Liverpool.

"We vinden het niet leuk"
Technisch directeur Daniel Levy verklaart het ontslag op de site van Tottenham: "We vinden het niet leuk en het is zeker geen beslissing die snel is genomen. De resultaten aan het einde van vorig seizoen en het begin van dit seizoen zijn extreem teleurstellend. Het hoort er helaas bij om als directie moeilijke beslissingen te nemen. Dit doen we echter in het belang van de club."

Geheel uit de lucht komt het ontslag niet vallen. Engelse media voorspelden afgelopen week al het ontslag van de trainer, die sinds 2014 aan het roer stond bij de club.