Voorbeschouwing Nederland - Turkije: onderlinge resultaten en vermoedelijke opstellingen

Louis van Gaal staat dinsdagavond voor een zeer belangrijke klus tegen Turkije. Op 24 maart werd Nederland nog met 4-2 aan de kant geschoven door de Turken. In de Johan Cruijff Arena staat om 20:45 uur de wedstrijd op het programma. Hier staat alles wat je moet weten over Nederland - Turkije

Onderlinge resultaten

Nederland en Turkije stonden in totaal dertien keer tegenover elkaar in een officieel duel. De eerste wedstrijd was een vriendschappelijk duel op 4 mei 1958 in Amsterdam. In die dertien ontmoetingen won Oranje er vijf, speelde het vier keer gelijk en verloor het ook vier keer van de Turken. De grootste uitslag was ook de laatste, toen Oranje met 4-2 verloor.

Belangrijke spelers

Caglar Söyüncü is de speler met de hoogste marktwaarde bij de Turken: 25 miljoen euro volgens Transfermarkt. Hakan Calhanoglu is deze zomer getransfereerd van AC Milan naar stadsrivaal Inter en heeft bij Turkije ook een belangrijke rol achter spits Burak Yilmaz. De 36-jarige spits deed Oranje in de vorige wedstrijd pijn met drie doelpunten. Op het middenveld speelde afgelopen zaterdag Orkun Kökcü van Feyenoord. In die wedstrijd wonnen de Turken met 0-3 op bezoek bij Gibraltar.

Bij Oranje is Memphis in vorm de laatste wedstrijd tegen Montenegro. De spits van Oranje vond twee keer het net en zal daarom ook een plaag voor de verdediging van Turkije zijn. 

Vermoedelijke opstellingen

Bij Oranje kreeg Virgil van Dijk rust in verband met zijn blessureverleden, maar keert vermoedelijk dus terug in de basis. Louis van Gaal verklapte maandag op zijn persconferentie al dat Daley Blind weer gaat spelen, dat lijkt ten koste te gaan van Tyrell Malacia. Cody Gakpo heeft een blessure opgelopen en heeft het trainingskamp net als Nathan Aké (wegens privé-omstandigheden) per direct verlaten.

Bij Turkije kregen zeven spelers rust tegen Gibraltar en zij keren nu dus waarschijnlijk weer terug in de basiself. Orkun Kökcü lijkt niet bij de eerste helft te zitten en dus zal de Feyenoorder het vermoedelijk met een invalbeurt moeten doen.