Spelerspaspoort Matthijs de Ligt (profiel)

Profiel: Matthijs de Ligt (Leiderdorp, 12 augustus 1999) staat onder contract bij Juventus.

Spelerspaspoort, geboren, positie, club

Spelerspaspoort, geboren, positie, club matthijs de ligt

Ajax

Op 21 september 2016 maakte De Ligt zijn debuut voor Ajax in de KNVB beker wedstrijd tegen Willem II. De Ligt scoorde na 25 minuten de 2-0 uit een corner van Hakim Ziyech. Hiermee werd hij na Clarence Seedorf de jongst scorende Ajacied in de clubhistorie. Zie hierdoor zijn debuutwedstrijd.

Goals

De Ligt heeft zo'n 117 officiële duels achter zijn naam staan bij Ajax, waarin hij dertien keer trefzeker was. Hier de mooiste tien doelpunten van Matthijs de Ligt bij Ajax.

Frenkie de Jong

Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong kennen elkaar niet alleen goed vinden binnen het veld, maar ook zeker daarbuiten. Hoewel Frenkie vanuit zijn Ajax periode overstapte naar FC Barcelona en Matthijs koos voor een avontuur in Turijn hebben de twee nog altijd veel contact met elkaar. Ook zijn Frenkie en Matthijs erg competitief ingesteld en dat kun je hieronder in een ''Footdarts'' aflevering van Ajax ook zien.

De Ligt jongste speler ooit in Nederlands Elftal

Bondscoach Danny Blind selecteerde De Ligt in maart 2017 voor het Nederlands voetbalelftal voor een kwalificatiewedstrijd voor het WK 2018 tegen Bulgarije en een oefeninterland tegen Italië.[27] De keuze voor De Ligt was verrassend, daar hij pas vijf volledige wedstrijden in het eerste elftal van Ajax gespeeld had.  De Ligt vormde het centrale verdedigingsduo met Bruno Martins Indi. De Ligt werd door zijn basisplaats, op een leeftijd van 17 jaar en 225 dagen, de jongste speler ooit in een officiële wedstrijd van het Nederlands elftal.

Vriendin Matthijs de Ligt Annekee Molenaar

AnneKee Molenaar, dochter van oud-voetballer Keje, is de vriendin van Juventus- en Oranje-verdediger Matthijs de Ligt.  Wij schreven een artikel over Annekee: Hete plaatjes Annekee Molenaar, vriendin van Matthijs de Ligt

Dit is de selectie van Oranje voor EURO 2020.