Transfer Dolberg dichterbij: Nice officieel overgenomen door miljardair

De transfer van Kasper Dolberg van Ajax naar OGC Nice lijkt een stap dichterbij te zijn gekomen. De Franse club is overgenomen door energieconglomeraat Ineos, zo maakt Nice maandagavond bekend via officiële clubkanalen. Ineos zou meteen willen investeren in de komst van nieuwe spelers. 

Daarmee lijkt de weg vrij voor een vertrek van Dolberg naar Frankrijk. De Deen wordt de laatste weken sterk in verband gebracht met een transfer naar Nice, en nu is het geld er bij de Fransen om de 21-jarige spits over te nemen van Ajax. Naar verluidt ligt de transfersom op twintig miljoen euro. Dolberg heeft in Amsterdam nog een contract tot medio 2022. 

Presteren in Europa

"We hebben veel clubs geanalyseerd en daarbij gelet op waarde en potentieel. Nice kwam daar positief uit", zegt de Britse miljardair Jim Ratcliffe, eigenaar en oprichter van Ineos, op de clubwebsite van Nice. "Het duurde lang om daar te komen, maar we waren vastbesloten om de overname te voltooien. We willen van Nice een club maken die in staat is om regelmatig deel te nemen aan Europese competities en vooral in staat om te presteren."