Lille klaar voor return tegen Ajax: "Hopelijk kunnen we het in Amsterdam anders doen"

De 4-1 overwinning van Lille op Lorient afgelopen zondag heeft de Franse koploper een flinke boost gegeven in aanloop naar de return tegen Ajax in de Europa League. Trainer Christophe Galtier en speler Benjamin André vinden dat Lille in Amsterdam beter voor de dag moet komen. 

"Verliezen van Ajax heeft de spelers geraakt", laat Galtier weten op de clubsite. "De verwachtingen voor die wedstrijd waren erg hoog en nadien waren we dus erg teleurgesteld. Maar ze hebben daar erg goed op gereageerd". De ploeg uit Noord-Frankrijk kon moeilijk een vuist maken in het heenduel afgelopen donderdag. 

Middenvelder André weet goed wat er mis ging tegen Ajax: "Het moet echt anders dan de vorige wedstrijd, want toen speelden we veel te voorzichtig. We hebben te weinig gebruik gemaakt van onze agressiviteit en snelheid, dingen die we wel goed kunnen. Hopelijk kunnen we het in Amsterdam anders doen". 

Return

Donderdagavond staat de returnwedstrijd tussen Ajax en Lille op het programma. In Frankrijk wonnen de Amsterdammers nipt met 1-2 door goals van Dušan Tadić en Brian Brobbey. Donderdagavond om 18.55 uur is de Johan Cruijff Arena het strijdtoneel tussen deze twee ploegen, met als inzet een plek in de achtste finales van de Europa League.