Ajax-supporters Kale en Kokkie roepen crisis uit: "Het is bagger met een grote B" (VIDEO)

Volgens Kale en Kokkie is het crisis bij Ajax. De Amsterdammers verloren deze week twee keer op rij, in de Europa League tegen Getafe (2-0) en tegen Heracles Almelo in de competitie (1-0). Het gat met nummer twee AZ in de Eredivisie is teruggelopen tot drie punten. Kale en Kokkie vinden dat het bij de Amsterdammers al sinds een paar wedstrijden voor de winterstop niet meer draait. 

"Het was gewoon bagger. Bagger met een hele grote B. Het was gewoon drie keer niks", zegt Kale tegen AT5. "Eigenlijk vanaf twee wedstrijden voor de winterstop hebben we geen fatsoenlijke wedstrijd meer gespeeld. Het is dat je van RKC - vraag niet hoe - met 3-0 wint. Het is dat je van Vitesse in de beker wint, maar verder heb je geen klote gepresteerd. Je verliest drie wedstrijden op rij uit in de competitie."

Ook zondag tegen Heracles ging het mis voor Ajax, waar met 1-0 werd verloren. "Het is dat je Onana op goal hebt staan, anders krijg je een dik pak slaag van Heracles", zegt Kokkie. "En weet je wat het erge is? Je hebt daar al twee jaar achter elkaar verloren. Je weet dat Heracles een kloteveld heeft, met dat kunstgras. Je bent er twee jaar op je bek gegaan. Dan denk je toch: bij de rust met 3-0 voor?"

Babel

De twee supporters zijn ook niet onder de indruk van winteraanwinst Ryan Babel. "Die Babel blikt uit vanwege z'n haarkleur (roze, red.)", zegt Kale. Kokkie is het eens met zijn tafelgenoot. "Alsjeblieft Ryan, ga terug naar je zwarte kroeshaar. Als je nou iedere week de sterren van de hemel speelt, dan mag je je kleden als een clown en opvallen met hoe je eruit ziet. Als je dat niet bent, doe dan normaal."