Cocu heeft het lastig in Engeland, Derby zakt naar 18e plek: "Zorgen dat we onze kansen gaan afmaken"

Het gaat even minder met het Derby County van trainer Phillip Cocu. De eerste wedstrijd van het seizoen werd nog knap gewonnen tegen Huddersfield Town (1-0), maar vrijdag wisten The Rams in eigen huis niet te winnen van Cardiff City (1-1). Daardoor heeft de club al zes wedstrijd op rij niet gewonnen en is de ploeg weggezakt naar de 18e plaats in het Championship. 

De afgelopen wedstrijden werd er twee keer met 3-0 verloren: op bezoek bij Nottingham Forrest en voor de interlandperiode in een uitwedstrijd tegen Brentford. "Ik ben trots op onze reactie op de wedstrijd tegen Brentford. We hadden een goede prestatie nodig en ik denk dat we verdiend hadden om te winnen", zei Cocu na afloop van de wedstrijd tegen Cardiff op de clubwebsite van Derby. 

Volgens Cocu had de thuisploeg bij een 1-0 stand recht op een strafschop. Die werd niet gegeven. "Dat is heel vervelend voor ons, want we begonnen de wedstrijd heel goed. We scoorden vroeg en hadden de wedstrijd in handen, tot die penalty. De situatie met Waghorn was duidelijk een strafschop, waardoor we op 2-0 hadden kunnen komen. In plaats daarvan kregen we even later een penalty tegen. Dat is heel vervelend voor de spelers en de fans.”

Kansen afmaken 

"We moeten zorgen dat we onze kansen gaan afmaken", gaat Cocu verder. "Nu krijgen we veel kansen, maar er komt ook een tijd dat je maar 2 of 3 kansen per wedstrijd krijgt. Je moet dan zorgen dat die ballen erin gaan.” Volgende week krijgt de Nederlandse oefenmeester een nieuwe kans op een driepunter. Dan gaat Derby op bezoek bij Leeds United.