Lovende woorden over Ajax-duo na zege op FC Midtjylland: "De absolute uitblinkers"

Ajax won woensdagavond eenvoudig met 3-1 van FC Midtjylland en na afloop zijn de Nederlandse media vooral lovend over twee Ajacieden: Ryan Gravenberch en David Neres. Beide spelers scoorden en speelden een uitstekende wedstrijd, zo schrijft De Volkskrant.

"Ajax voetbalde bij vlagen uitstekend, met Gravenberch en de steeds betere David Neres behorend tot de uitblinkers. Wat een genot is het om Gravenberch te aanschouwen, zo jong als hij is, achttien jaar, met zijn grote passen, in zijn controlerende rol op het middenveld. Maar Gravenberch wil zo graag meer. Hij wil creëren, schieten en scoren. Het doelpunt was hem van harte gegund, als trofee voor zijn snelle opkomst."

Met een beetje meer geluk had David Neres twee assists gehad, maar Traoré en Labyad faalden beiden: "Wat was het mooi geweest, als Zakaria Labyad na een prachtige dribbel van David Neres, een solo van een linkspoot zoals Maradona een linksbenige dribbelaar was, gewoon hoog in de touwen had gejaagd. En hoe kon het dat Lassina Traoré de bal, na weer een kunststukje van Neres, met zijn harde voeten over het doel joeg? Neres kon met zijn dribbelkunst en uitstekende linkerbeen een Braziliaans achterneefje van de woensdag gestorven Maradona zijn."