'Belgisch PSV-talent krijgt kans bij A-selectie'

Johan Bakayoko krijgt de kans om zich te laten zien in de selectie van Roger Schmidt. De achttienjarige Belg maakt indruk bij Jong PSV en mag de komende dagen meetrainen met de hoofdmacht van de Eindhovenaren, meldt het Eindhovens Dagblad.

Bakayoko is een revelatie in het beloftenteam van PSV. In de laatste drie duels gaf de aanvaller vier assists en kwam zes keer tot scoren. Zijn totaal staat dit seizoen op twaalf doelpunten in de Keuken Kampioen Divisie. Ruud van Nistelrooy, de oefenmeester van Jong PSV, liet al meerdere keren weten tevreden te zijn over de talentvolle Belg. 

"Als het belletje komt, dan heb ik liever dat dat gaat om een definitieve kans bij de A-selectie om de concurrentie aan te gaan en een mooie plek af te dwingen. Ik ben op alle vlakken heel tevreden met de manier waarop hij zich manifesteert", zei Van Nistelrooy afgelopen weekeinde. Dat belletje is dus eerder gekomen dan verwacht, al lijkt het voorlopig alleen om meetrainen te gaan.

Eerder kwam naar buiten dat Fortuna Sittard Bakayoko ging huren, maar volgens het Eindhovens Dagblad is dat nergens op gebaseerd. De Limburgers zien de Belg graag komen, maar hij wil zich liever ontwikkelen in Eindhoven.