Scherpen keek op van definitief vertrek: 'Ik zou verhuurd worden'

Kjell Scherpen vertrok deze zomer naar het Engelse Brighton & Hove Albion. Echter werd de 21-jarige doelman niet verhuurd door Ajax, maar verkocht. De sluitpost keek hier zelf ook een beetje van op.

Scherpen vertelt in gesprek met FC Afkicken over zijn rol bij de club: "Ik zal in eerste instantie natuurlijk moeten wennen. Ik krijg een rol met kans op bekerwedstrijden en ik mag daarnaast op de bank zitten. Het is goed mogelijk dat de eerste keeper volgend jaar verkocht gaat worden. Dan zou ik eventueel zijn plek over kunnen nemen."

De doelman kijkt positief terug op zijn eerste weken bij de club: "Het gaat goed en het is een leuke ervaring. Ik ben alleen wel geblesseerd geraakt in de tweede week. Nu ben ik pas net weer op het veld en bijna fit."

Echter was het in eerste instantie niet de bedoeling dat Scherpen definitief vertrekken uit Amsterdam: "Nee, in eerste instantie zou ik verhuurd worden, maar toen kwam Brighton om de hoek en zijn we daar verder mee gegaan", legt de sluitpost uit. Bij Brighton komt Scherpen voormalig ploeggenoot Joël Veltman tegen: "Dat is wel prettig. Eigenlijk heb ik constant contact met hem gehouden."

Feyenoord-doelman vertrekt