Tsjechië mogelijke tegenstander Oranje

Volgens statistiekenbureau Gracenote bestaat de mogelijkheid dat Nederland tegenover Tsjechië staat in de achtste finale. De nummer drie uit poule F behoort ook nog tot de mogelijke tegenstanders van Oranje.

Het Nederlands elftal treft komende zondag in ieder geval de nummer drie van poule D of F. Om de nummer drie van groep F, oftewel de groep des doods, te ontlopen, is het van levensbelang dat poule E een slechte nummer drie levert.

Eén van de scenario's om groep F te ontwijken zou zijn: Polen mag niet winnen van Zweden en Spanje moet een zege boeken op Slowakije, maar niet met 4-3, 5-4, 6-5, noem maar op. De Slowaken hebben in dat geval een beter doelsaldo dan Oekraïne.

Poule des doods

Het is nog niet zeker dat poule F een beste nummer drie voortbrengt. Als Portugal met drie of meer doelpunten ten onder gaat tegen Frankrijk en Duitsland wint van Hongarije, schaart de nummer drie van poule F zich niet onder de beste nummers drie.

De ploeg van bondscoach Frank de Boer weet woensdagavond definitief waar het aan toe is. De opponent in de kwartfinale is wel bekend. Als Oranje de laatste acht bereikt, wacht een ontmoeting met de winnaar van Wales - Denemarken. 

Achtste finales volgens Gracenote

Wales - Denemarken (100%)

Italië - Oostenrijk (100%)

Nederland - Tsjechië (67%)

Frankrijk - Zwitserland (49%)

Engeland - Duitsland (42%)

België - Portugal (36%)

Zweden - Oekraïne (34%)

Kroatië - Spanje (33%)

Achtste finales EK Euro 2020 Gracenote