Liverpool-trainer lovend over Ajax: ‘Mix van goede ervaring en talent’

Ajax is voor Jürgen Klopp geen onbekende tegenstander. Met zijn oude ploeg Borussia Dortmund, won de Duitser twee keer van Ajax (1-4 en 1-0). Woensdag neemt Klopp het opnieuw op tegen Ajax, waar hij lovende woorden over heeft.

“Twee jaar terug speelden ze een geweldige Champions League-campagne, heel geweldig zelfs. De manier waarop ze speelden, was ongelofelijk. Het zag er heel goed uit,” zegt de trainer van Liverpool. “Maar we speelden niet tegen ze in de Champions Leaguefinale dat jaar. Dat was mogelijk geweest, maar gebeurde niet door Tottenham. Er staat nu een mix van ervaren spelers en jonge veelbelovende talenten.”

Toen Ajax voor het laatst een ploeg onder leiding van Klopp troef, had het een heel ander elftal. Veel jonge spelers hadden toen een plaats in de selectie. “Ajax veranderde hun filosofie een beetje en haalde meer ervaren spelers; Blind, Tadic, Promes, Klaaasen. Veelal spelers die eerder in Amsterdam hebben gespeeld. Het is een goede mix van ervaring en jonge, veelbelovende talenten,” aldus een Klopp die de wedstrijd daardoor van groot formaat acht.

“Als je denkt aan het verleden van het Europese voetbal, noem je Liverpool en Ajax op. Honderd procent.”