Van Hanegem kritisch op PSV'er: "Ik zie iemand die totaal niet kan verdedigen"

Willem van Hanegem heeft zondagmiddag met verbazing naar PSV - Vitesse gekeken. Ondanks de 3-1 zege liepen de Eindhovenaren lange tijd achter de feiten aan. Toen Donyell Malen, Mario Götze, Ryan Thomas en Philipp Max het veld betraden, begon het pas te lopen bij de nummer twee van de Eredivisie.

Tegen de nummer vijf van de Eredivisie trad trainer Roger Schmidt met een flink gewijzigd elftal aan in vergelijking met het Europa League-duel tegen Olympiakos. "Bij PSV is het in mijn ogen vaak een soort tombola. Iedereen moet daar fit blijven tot de laatste competitiewedstrijd, daarom krijgt iedereen speeltijd", aldus Van Hanegem in zijn wekelijkse column voor het Algemeen Dagblad. "Waarom is mij een raadsel. Is dat, zodat iedereen lekker fit op vakantie kan?"

De Kromme is niet overtuigd van Schmidt en de spelers die de oefenmeester naar Eindhoven heeft gehaald: "Van Philipp Max zijn ze gek in Eindhoven. Maar ik zie vooral iemand die totaal niet kan verdedigen. En verder gaat het maar over het duo Rosario en Sangaré. Toen de laatste voor miljoenen vanuit Frankrijk naar PSV kwam, leek het alsof ze bij PSV aangaven: nou gaan jullie wat beleven. Nou, dat valt reuze mee hoor". 

Week van de waarheid

De oud-speler van onder meer Feyenoord verwacht dan ook niet dat PSV de wedstrijden tegen Olympiakos (donderdag) en Ajax (zondag) zonder kleerscheuren doorstaat: "Die zullen in Eindhoven heel duidelijk willen maken wie de beste ploeg van Nederland is. En ik verwacht ook dat het zal gebeuren. De vraag is hoe de mensen, die nu allemaal zo lief zijn voor Schmidt, dan oordelen. Of ligt het dan ook nog gewoon aan de periode onder Van Bommel?" Van Hanegem vindt de reden dat het aan Van Bommel zou liggen onzin: "Die is meer dan een jaar weg bij de club, dus dat slaat nergens op. Maar het zorgt vast voor de gewenste afleiding. We kunnen Schmidt toch gewoon beoordelen nu we bijna in maart zitten?"