Media-overzicht: 'Oranje mag Bijlow dankbaar zijn, Van Gaal geen wonderdokter'

Louis van Gaal maakte tegen Noorwegen zijn rentree als bondscoach van het Nederlands elftal. Het WK-kwalificatieduel eindigde in 1-1. In de Nederlandse media heerste teleurstelling.

"Flink pak huiswerk voor Louis van Gaal", kopt De Telegraaf over de 1-1 tegen Noorwegen. "Het was allemaal niet verheffend tegen Noorwegen: 1-1. In ieder geval liep Oranje door de puntendeling in Oslo geen onherstelbare averij op richting kwalificatie voor het WK 2022 in Qatar. Daarvoor mocht het de paal en de prima debuterende doelman Justin Bijlow bedanken."

teamfoto, elftal noorwegen - nederlands elftal, oranje, louis van gaal

Het Algemeen Dagblad schrijft: "Noorwegen-Nederland eindigde onbeslist, maar het onderlinge duel Erling Haaland-Virgil van Dijk werd in Oslo toch echt gewonnen door de Noorse spits. Het was negentig minuten oppassen, achterom kijken en billenknijpen voor Oranje."

"Dat zelfs Van Gaal geen wonderdokter is die per direct het juiste medicijn toedient, bleek gisteravond. Aan de hartstocht en strijdvaardigheid lag het niet bij Nederland; die kwam zeker in de tweede helft bovendrijven. Maar Nederland miste de creativiteit en de kwaliteiten om de rode Noorse muur te slopen.

De Volkskrant is van mening dat Van Gaal blij kan zijn met het gelijke spel. "Het had zomaar verkeerd kunnen aflopen, hoewel Nederland ook had kunnen winnen. Oranje heeft een talentvolle generatie. De vraag blijft of Van Gaal dat tot het WK zal meemaken. Hij is 70 jaar en echt begonnen aan zijn laatste kunstje, waarin hij alle lessen en wijsheden wil laten samenvloeien. Oranje was in elk geval een andere ploeg dan op het EK, met de nadien ontslagen Frank de Boer: sowieso qua spelsysteem, maar ook qua intentie en teamkracht. Een achterstand leidde nu eens niet tot een kansloze exercitie."

De Noorse krant Aftenposten herinnerde de lezers aan een voorspelling die Haaland maandag deed over de wedstrijd. Hij zei dat Nederland de bal voornamelijk zou hebben, maar dat Noorwegen kansen ging creëren. "De eerste voorspelling kwam uit en de tweede misschien nog wel meer dan gedacht. Bij de goal kwam Van Dijk te laat toen Haaland schoot. Geen geweldige goal, maar wel een droomstart voor Noorwegen."

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Alles over Noorwegen-Nederland’

Uitslagen en huidige stand poule G

Frank Snoeks haalt Noor en Deen door elkaar: "Weet hij wel tegen wie we spelen?"

Berghuis gewisseld tijdens #nooned - "Zelfvertrouwen is helemaal weg"

SOCIAL MEDIA: Nederland maakt weinig indruk op Oranje-supporters

VIDEO GOAL: Noorwegen - Nederland 1-1 (Davy Klaassen)

VIDEO GOAL: Noorwegen - Nederland 1-0 (Erling Haaland)

Opstelling Oranje vs. Noorwegen: Van Gaal kiest voor verwachte opstelling