Bizar: Nog altijd fans in rij buiten stadion in rust van Champions League-finale

Voorafgaand aan de Champions League-finale tussen Liverpool en Real Madrid liep het flink uit de hand buiten het Stade de France. Liverpool-fans zonder kaartje probeerden binnen te komen en fans met kaartje konden niet naar binnen. Het duel begon 36 minuten later. 

Ziggo Sport-verslaggever Wytse van der Goot geeft in de rust een update op Ziggo Sport. "Nog steeds staan er Liverpool-fans met een kaartje buiten het stadion die niet binnen kunnen komen. Er is veel traangas gespoten. Het blijft erg onrustig. Ik heb niet de indruk dat Liverpool-fans veel verkeerd hebben gedaan, maar dat de organisatie gewoon ruk is."

"Er hangt een deken van 'dit gaat niet helemaal lekker' in het stadion", vervolgt Van der Goot. "Straks moeten 80.000 man naar huis toe, terwijl er veel ME is. Er wordt wel meegeleefd met de wedstrijd. Mensen proberen zo goed als kwaad er iets van te maken. Ik las ook dat er veel mensen terug naar huis zijn gegaan. Het stadion organiseert veel grote evenementen, dus is raadsel waar fout is gegaan."

Over hoe de chaos is ontstaan, zegt Van der Goot het volgende. "Er stonden veel Liverpool-fans. Daar begonnen mensen over hekken te klimmen. De politie begon met traangas te spuiten op die fans. Daar kwam reactie op van de fans. Dat droeg bij aan chaos. Er stonden kinderen bij van 10 tot 12 jaar oud. Dat was vervelend om te zien. Er staan mensen met een kaartje buiten die niet naar binnen kunnen, dat is super raar."