Portugal - Frankrijk: een herhaling van de EK-finale in 2016

Portugal en Frankrijk kruisen woensdagavond de degens in de groepsfase van Euro 2020. Deze grootmachten stonden in 2016 ook tegenover elkaar tijdens het EK, destijds in de finale. Voetbalflitsen blikt terug op dat toernooi en die eindstrijd.

Frankrijk stuitte in de groepsfase op Zwitserland, Albanië en Roemenië. Het gastland won twee duels en speelde één keer gelijk. De ploeg van bondscoach Didier Deschamps ging uiteindelijk als poulewinnaar door naar de knock-outfase.

Portugal kreeg in de groepsfase te maken met Hongarije, IJsland en Oostenrijk. De Portugezen bleven driemaal steken op een remise. De formatie van bondscoach Fernando Santos bereikte als één van de beste nummers drie de achtste finale.

Eindstanden poule A en F (TEKST GAAT VERDER ONDER DE AFBEELDINGEN)

Eindstand poule A Euro 2016 EK in Frankrijk

Eindstand poule F Euro 2016 EK in Frankrijk

Late zege

Frankrijk trof Ierland in de achtste finale. De Ieren kwamen al na drie minuten op voorsprong via Robbie Brady. Les Bleus kantelden de wedstrijd volledig om en wonnen uiteindelijk met 2-1. Antoine Griezmann nam beide treffers voor zijn rekening.

Portugal stond in de achtste finale tegenover Kroatië. Beide ploegen kwamen binnen negentig minuten niet tot scoren, waardoor een verlenging op het programma stond. Ricardo Quaresma schoot de Portugezen in de 117e minuut naar de laatste acht.

Strafschoppenserie

Frankrijk werd in de kwartfinale gekoppeld aan EK-debutant IJsland. De Scandinaviërs slaagden er niet in om te stunten in Stade de France. De mannen van Deschamps boekten een 5-2 zege en schaarden zich bij de laatste vier.

Portugal nam het in de kwartfinale op tegen Polen. Er stond een gelijke stand op het scorebord na zowel negentig als 120 minuten. Strafschoppen moesten uiteindelijk de beslissing brengen. Seleção das Quinas nam de penalty’s een fractie beter: 3-5.

Fransman in bloedvorm

Frankrijk kon zich in de halve finale opmaken voor een confrontatie met Duitsland, dat zich twee jaar eerder kroonde tot wereldkampioen. Griezmann schoot zijn ploeg hoogstpersoonlijk naar de finale met twee doelpunten.

Statistieken Antoine Griezmann (TEKST GAAT VERDER ONDER DE AFBEELDING)

Statistieken Antoine Griezmann Euro 2016 EK in Frankrijk

Portugal stuitte in de halve eindstrijd op een andere EK-debutant, namelijk Wales. De Portugezen maakten pas na rust het verschil. Cristiano Ronaldo en Nani bezorgden Portugal een plek in de EK-finale. 

Noodgedwongen wissel

Stade de France was op 10 juli 2016 het decor van de EK-finale tussen Portugal en Frankrijk. Het gastland kreeg in de eerste helft voldoende mogelijkheden, maar kwam niet tot scoren. Ronaldo verliet vroeg in de wedstrijd het veld wegens een blessure.

Na rust veranderde er niets aan het spelbeeld. Frankrijk creëerde wederom veel kansen, maar de openingstreffer bleef uit. Tijdens de verlenging waren de rollen volledig omgedraaid, met Portugal als bovenliggende partij.

Man van de wedstrijd

Éder schoot de bal in de 109e minuut binnen. Frankrijk kwam die klap niet meer te boven en zo kroonde Portugal zich voor het eerst in de historie van het Portugese voetbal tot Europees kampioen.

Griezmann liep weliswaar de EK-titel mis, maar sleepte wel twee persoonlijke prijzen binnen. De toenmalige aanvaller van Atlético Madrid kroonde zich met zes doelpunten tot topscorer van het EK én werd benoemd tot beste speler van het toernooi. 

Portugal - Frankrijk herhaling EK-finale Euro 2016

Speciaal voor alle bezoekers van Voetbalflitsen is er een exclusieve promotie geregeld in samenwerking met JACKS. Bij JACKS kun je tijdelijk gebruik maken van de x100 Odds Boost op Feyenoord tegen NEC. Zet €1 in op Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale tegen een eenmalige quotering van x100. Oftewel, €100 cash met een €1 inzet als Feyenoord wint! Wie wil dat nou niet?

Wat moet je doen?

In een paar simpele stappen kun je gebruik maken van deze eenmalige actie:

Stap 1: Meld je aan bij Jacks.nl

Stap 2: Doe een storting van minimaal €20 en maximaal €100.

Stap 3: Claim geen andere welkomstbonus. Dan is de Odds Boost namelijk niet meer beschikbaar.

Stap 4: Zet €1 in en als Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale wordt er €100 cash aan je account toegevoegd.

Stap 5: Cash uit je winst!

REGISTREER JE HIER

Jacks.nl – Een legale en betrouwbare bookmaker Uiteraard heeft JACKS een vergunning van de Nederlandse Kansspelautoriteit en dus gaat het hier om een betrouwbare bookmaker. Anders zouden we deze actie ook niet aanbieden op Voetbalflisten. Het grote voordeel van JACKS is het snelle registratieproces en de snelle uitbetalingen. Een gokje wagen is nog nooit zo makkelijk geweest!

*Dit artikel is in samenwerking gemaakt met onlinecasinosvergelijken.nl